RIPSMEPIKENDUSED

Ripsmepikenduste protseduuri puhul paigaldatakse kliendi naturaalse karva külge kunstkarv. Pakume enda salongis  klassikalisi, poolvolüüm- ja volüümripsmepikendusi.

Soovitatav hoolduse vahe võiks olla umbes 3 nädalat.

Võib tunduda, et ripsmed on hästi püsinud aga tegelikkuses kasvab 3 nädalaga oma karv juba nii palju välja, et tehnik peab väljakasvanud pikendused eemaldama ja uutega asendama. Kui möödas on 4 või rohkem nädalat tuleks arvestada erihooldusega või uue paigaldusega.

Iga töö puhul võib aeg olla erinev. Põhiliselt oleneb see kliendi enda ripsmete tihedusest.

Klassikaliste ripsmete paigalduseks tuleks varuda 2-2,5h ja hoolduseks umbes 1,5h (+/- pool tundi).

Volüümripsmete paigalduseks 3-3,5h ja hoolduseks umbes 2h (+/- pool tundi).

  • Peale ripsmete paigaldust/ hooldust ei ole soovitatav ripsmete kontakt veega 24h (et liim saaks täielikult kuivada).
  • Kammi ripsmeid igal hommikul.
  • Väldi õliste meigi- ja puhastustoodete kasutamist. 
  • Koduse hooldusena tuleb kasutada ripsmetele mõeldud shampooni. Kui tihti seda teha tuleb ise jälgida. Rasvasema naha puhul võiks seda teha iga päev. Ainult vesi ei ole piisav. Oluline on, et ripsmejuurte juurest saaks karva korralikult puhtaks, sest sinna koguneb kõige rohkem mustust, rasu ja meigijääke. Need teevad aga pikenduste kinnitused nõrgaks. Kui tehnik palub sul ripsmeid rohkem pesta, siis kindlasti tee seda! Ripsmeshampooni on võimalik soetada ka meie salongist.

Õige tehnikaga paigaldatud ripsmeikendused ei kahjusta enda loomulike ripsmeid. Tehnikul tuleb jälgida, et ripsmed oleksid lau äärest õigel kaugusel, kasutatud oleks õiges koguses liimi ja naturaalsed karvad ei oleks omavahel kokku kleebitud. 

Ripsmete kasvutsükkel on umber 3 kuud. Kui kasvufaas läbi saab, siis langeb karv välja ja hakkab uuesti kasvama olenemata, kas seal on kunstkarv peal või mitte. Seega püsivat kahju saavad tekitada ainult pikaajaliselt valesti paigaldatud ripsmepikendused.

  • Mustad, pesemata ripsmed.
  • Tugeva meigi tihedam kandmine.
  • Nutmine. Ka peale nutmist tuleks ripsmed vahuga pesta.
  • Pidev ripsmete katsumine, sikutamine.
  • Näoga padjas magamine.
  • Rasune näonahk.
  • Põletikulised haigused. Näiteks folliikulite põletik, blefariit.
  • Allergiline reaktsioon.
  • Teatud ravimite manustamine
  • Rasedus, hormonaalsed muutused, nõrgenenud immuunsus, kroonilised haigused.

Meie kogemus on näidanud, et klientidel, kellel on varasemalt välja löönud allergia, see ka ajaga kuskile ei kao.Seega suure tõenäosusega tekib allergia uuesti ja sümptomid ägenevad veelgi. Üldiselt me sellise murega kliendil ripsmeid paigaldada ei soovita, kuid suure soovi korral võime testiks mõned pikendused paigaldada ja vaadata, kas tekib reaktsioon.

Üldiselt pigem mitte, kuna kõikide tehnikute käekiri on erinev ja enamasti ei tule mujalt väga hea kvaliteediga ja puhast tööd. Et me saaksime anda enda tööle garantii  ja lõpptulemus oleks vastav meie salongi kvaliteedile, siis üldjuhul on vaja teha ennem eemaldus ja siis uus paigaldus.

Kui klassikalised ripsmed paigaldatakse 1 kunstkarv ühele enda karvale, siis volüümripsmete puhul on kunstkarvad peenemad, millest tehakse lehvikud. Vastavalt kliendi soovile, kui tihedaid ripsmeid ta tahab ja kui palju enda loomik karv välja kannab. Selle järgi pannakse lehvikusse, kas 2 kunstkarva  või 3 jne. Sealt ka nimetused 2D, 3D, 4D ja 5D. Meie salongis üle 5 karva ühte lehvikusse ei panda, et mitte koormata ja kahjustada kliendi enda loomulike ripsmeid.

Kui ripsmepikendused alles turule jõudsid, soovitati mõne aja möödudes ripsmetele puhkust anda. Seda seetõttu, et tol ajal paigaldatud ripsmed olid tihtipeale liiga pikad ja rasked enda naturaalse karva jaoks. 

Ajaga on aga nii materjal kui tehnikad arenenud ja tänasel päeval saab ripsmepikendused paigaldada nii, et need enda karva oluliselt ei kurnaks. Selleks tuleb valida naturaalsest karvast lähtudes õige pikkus ja jälgida, et volüümripsme lehvik poleks enda karva jaoks liiga suur ja raske.

Seega enda klientide puhul saame me öelda, et ripsmed on paigaldatud korrektselt ja puhkust anda võib, aga see ei ole vajalik.

Lashest Studio OÜ
Kaupmehe 7-A6, Tallinn, Estonia

Scroll to Top